6 Mart 2014 Perşembe

Karnıyarık Tarifi

Sürekli Çorba Tarifi verecek halimiz yok :) Bügün KarnıYarık Tarifini sizler için paylaşıyoruz.

Karnıyarık nasıl yapılır? Karnıyarık için gereken malzemeler nelerdir? Şüphesiz hepimiz karnı yarığı severiz ama nasıl yapılır bilmeyiz.İşte pratik bir karnı yarık tarifi...

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Karnıyarık malzemeleri 
6 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı su
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
İnce doğranmış maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:  
Patlıcanların baş ve orta kısımlarından 2cm yer bırakıp patlıcanlar tüm soyulur. Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesilir. Bol tuzlu suda bir saat bekletilir. Sıkılıp, peçeteye çıkarılan patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır. Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizilir ve bir kaşık yardımıyla orta kısımları iyice ezilerek çukurlaştırılır. Kıyma çok az yağda soğanla kavrulur. Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür. Yemek kaşığı yardımıyla patlıcanların ortalarına kıymalı iç doldurulur. 2 su bardağı salçalı su ilave edilerek 15-20 dakika pişirilir. Söndürüldükten sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz dökülür. Karnıyarık hazır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!