17 Mart 2014 Pazartesi

Sulu Köfte Tarifi

Sulu köfte tarifi ile sofralarınıza lezzet katın. Sulu köftenin pratik anlatım ile tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Malzemeler 
500 gr kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı ekmek içi
1 adet yumurta
karabiber
kimyon
3 adet patates
3 yemek kaşığı un
salça
sıvıyağ
tuz

Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır 
Kıymayı, rendelediğimiz soğanı, ekmek içini, baharatları, yumurtayı, tuzunu ekleyip köfte harcımızı yoğuruyoruz. Dinlenmesi için kenara alıyoruz. Patatesleri soyup dilimliyoruz. Tuzlu suda bir süre bekletiyoruz daha sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, 3 yemek kaşığı unu düz bir tabağa koyup köfteleri bu unun içinde iyice sallıyoruz. Köftelerin tamamen una bulanmasını sağlıyoruz daha sonra derin bir tencerenin içinde köfteleri ve suyunu süzüp kuruladığımız patatesleri bir süre kızartıyoruz. Sonra kenara alıyoruz, başka bir tencerede bir miktar sıvı yağ ile 1.5 yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz. İsteğe göre 1 adet domateste rendelenip eklenebilir. Üzerine sıcak su ekliyoruz ve içine kızarttığımız köfteleri ve patatesleri ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip 10 dakika kadar pişirip ocağı kapatıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!