26 Ekim 2014 Pazar

Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi

Bugün sizlerle lezzetlimi lezzetli bir yemek tarifi paylaşıyoruz. Tarifimizin başrol oyuncusu tavuk.
Tavuk Tandır'ı hepiniz duymuşsunuzdur ve sırf bu yüzden tavuk tandır araması yaparak googledan taa buralara kadar geldiniz:)


Öncelikle bilgilendirme yapalım tandır dediğimiz şey zaten çok sulu olmaz bu yüzden tavuklarımızı pişirirken su kullanmayacağız ve düdüklüde kısık ateşte pişireceğiz.Tavuk buharında etkisiyle kendi suyu ve yağı ile pişecek. Ayrıca Kemikli tavuk kullanmanız tavuk tandır yemeğimizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Tavuk Tandır Nasıl Yapılır?

Tavuk Tandır Malzemeler
  • 1 kg. Tavuk pirzola
  • 1 adet küçük soğan
Sosu için:
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Tavukları  iyice  yıkayıp  bir  kap içine  alın.
  • Yarım su bardağı  suyun içerisine,limon suyu,tuz  ve  şekeri  ekleyip  karıştırın.
  • Karışımı  tavuğun üzerine  gezdirin  ve   tavuk  parçalarını  bu  sosla  ovalayıp  en az  1  saat  bekletin.
  • Tavuk  parçalarını sostan çıkartın  ve  düdüklü tencereye  yerleştirip  üzerine  tereyağ  parçalarını  koyun  ve düdüklü  tencerenin kapağını  kapatın.(Sosu  tencereye  koymayın,buharda sos  olmaksızın  pişecek.)
  • Düdüklü  tencereyi ocağa  alın ve  kaynama  sinyali  verince  mandalı  kapatıp,ocağı  kısıp  40  dakika pişirin.
  • Pişme  süresi  tavuktan tavuğa  değişme  gösterebileceği için   40  dakikanın sonunda kontrol  edin ve  eğer pişmemişse 10-15  dakika  daha pişirin.
  • İyice  pişen  tavuk  etlerini  tavaya  alın ve  1 çorba  kaşığı  kadar  tereyağ  ekleyip  3-4  dakika  kadar  önlü arkalı  kızartıp  servis  yapın.

Afiyet Olsun. Yorumlarınızı bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!