11 Şubat 2014 Salı

Madımak Çorbası Tarifi

Sevenide var sevmeyenide..Farklı yörelerde farklı şekillerde yapılan bir çorbadır. Değişik tatlar denemek isteyenlere tavsiye ederiz.Madımak çorbası tarifini Çorba Tarifleri sitemizde sizlerle paylaşıyoruz.

Madımak Çorbası Tarifi

Malzemeler
- 2 çorba kasesi madımak
- Birer yemek kaşığı biber ile domates salçası ve tereyağı
- Bir kepçe pilavlık bulgur
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane büyük boy soğan
Yapılışı
Madımak çorbası yapmak için öncelikle madımağı iyice yıkayıp çok ince bir şekilde kıyın. Sıvı yağ ve tereyağını da tencereye alın ve ince doğradığınız soğanları yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra madımağı tencere içine alın ve rengi dönünceye dek kavurun. Güzelce kavurduğunuz madımakların üstüne bulgur ve sarımsağı ilave edip iki litre su ekleyin ve pişmeye bırakın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!